God Jul

Det er skrevet om rusmisbruk og overdreven kjøpefest i forbindelse med julen, og dette er viktige tema nå i desember. Ellers i året også, men vi må tenke på at julen ikke er for de voksne, men først og fremst for våre barn. Jeg tenker… gaver og overflod er ikke det som er det viktigste. For meg er det samhold og omsorg. Det er så mye vi kan gi som ikke koster noe. Et besøk til en ensom nabo, en telefon til en gammel venn eller en enkel sammenkomst med de du er glad i. For en del år tilbake var økonomien vår meget skral, men tradisjonen med å holde juleselskap var fortsatt sterk. Vel, det vi hadde var noen spekesild i en tønne i kjelleren. Spekesild med tilbehør ble servert det året, og det ble et fantastisk vellykket juleselskap. Hyggelige mennesker, god mat, magisk stemning og flott musikk gjorde kvelden uforglemmelig.

Tanken på de som ikke har det så godt er også noe å reflektere over. Mange jeg kjenner, og flere av mine kunder, skal feire julen alene i år. Noen ønsker å være alene, og det er greit. Størsteparten synes det er veldig trist. Jeg selv har en stor familie, men hadde jeg vært alene ville jeg nok vurdert å bidra til humanitært arbeid på juleaften. Vi har både Frelsesarmeen og Kirkens bymisjon som trenger medhjelpere på juleaften. Det kan være en måte å snu det triste til noe positivt og meningsfylt. Men, det må selvfølgelig være opp til den enkelte å kjenne etter om det føles riktig å gjøre noe slikt. Vi er alle forskjellige.

Godt Nytt År!

new-years-eve-1877406_1280

Og så noen ord om det nye året. Året 2016 har for mange vært litt tungt og vanskelig. 2016, med tverrsummen 9, har vært et år der vi tenker, reflekterer og grubler over forandringer og avgjørelser vi skulle eller burde ha tatt. Men, på grunn av den trege og tunge energien så har det gjerne blitt med tanken for mange av oss. 9’er-energien kan vi også se i sammenheng med Tarotkortene. Kort nummer 9 i Store Arkana er Eneboeren, som mest av alt representerer ensom refleksjon. Dette betyr ikke nødvendigvis at man er trist, men at man går i seg selv etter svarene heller enn å søke de utenifra. Man ønsker å være alene med sine tanker.

Men så kommer den gode nyheten! Året 2017 kommer nummerologisk med en 10’er-energi. I Tarotkortene representerer 10’eren både ett tallet som er Magikeren, og tieren som er Skjebnehjulet. Magikeren er kjent som den kan skape hva som helst for seg selv, og Skjebnehjulet kommer i tillegg inn og «slenger» mulighetene vår vei. Dette er en positiv og til dels rask energi, så nå blir det viktig å tenke over hva vi ønsker i livet vårt, samt å kjenne på følelsene våre før vi takker ja eller nei. Dette blir et meget spennende år, folkens!
Med dette vil jeg ønske alle kunder, kolleger og alle dere andre som måtte lese dette innlegget en nydelig julefeiring og et spennende Godt Nytt År.
Randi Kristiansen

Total Page Visits: 932 - Today Page Visits: 2