Marinade

Det er straks helg og jeg sitter og googler matoppskrifter på nettet.

Har planer om å lage noe god mat i helgen.

Jeg har lyst på noe som er mørt, saftig og smakfullt, så jeg skriver disse ordene inn i søkefeltet. Opp kommer det mest forslag på ulike oppskrifter på marinade.

Definisjon på Marinade:

Lages med å tilføre ulike krydderier, fett og syrer. Hensikten med marinade er at det som skal marineres blir saftigere, mørere og mer smakfullt.

Altså noe som forbedrer råvaren.

Jeg leser videre at det beste resultatet oppnåes ved å la råvaren ligge i marinaden over natten.

Jeg har veldig lett for å begynne å filosofere og dro sammenligning mellom marinade og tanker. Hva det var jeg marinerte meg selv med over natten?

Hva er det jeg mater underbevisstheten min med før jeg sovner?

Det siste en tenker på før en sovner er jo med på å prege både kvaliteten på søvnen og morgendagen.

Om jeg skulle lage en marinade til en biff for eksempel så ville jeg selvfølgelig bare tilsette krydder jeg liker smaken av. Noe annet er jo helt uaktuelt. Og med tanke på det blir det nesten absurd at en ligger å marinere seg i ting en ikke liker.

Jeg fikk en ide om at jeg skal lage meg min personlige marinade med det beste jeg har av krydder i skapet mitt. Den skal bestå av bare naturlige ingredienser som jeg har tilgang på nå, ikke noe som jeg skulle ha hatt eller har hatt i fortiden.

Så nå skal jeg sette meg ned og se over mine krydderresurser og lage marinade.

Med det formålet å forbedre råvaren slik at den blir saftigere, mørere og mer smakfull.

Så her kommer mitt forslag til oppskrift på en vellykket Marinade:

La oss si at oljen er følelsene og krydderet og urtene er tankene, krydderskapet er minnene og biffen er meg/deg.

Det første en må sjekke er om at oljen ikke er harsk. Er oljen harsk så må du lete inne i krydderskapet ditt etter gode minner som frembringer gode følelser i deg. Hvor du finner de gode minnene fra har ingen betydning, bare de frembringer gode følelser i deg. For det hjelper ikke om en tilsetter friske urter og eksklusive krydderier i en harsk olje. Så kommer vi til smakstilsetningene. Når det det gjelder urtene og krydderet så ta det du liker og eventuelt ønsker mer av i livet ditt. Legg så biffen i Marinaden og la den hvile over natten.

Lykke til <3

God natt

God helg!

Hilde Synnøve

Total Page Visits: 920 - Today Page Visits: 2