Tenk at tanken har slik kraft!

Vi har alle hørt om tankens kraft. Hvor viktig det er å tenke de rette tankene. Vi vet også at dette kan være lettere sagt enn gjort, ikke sant? Derfor blir jeg så overveldet når jeg ser og hører hvordan det kan gjøres i praksis.

Nylig var jeg på et foredrag. En ung mann på 26 år holdt foredrag for 170 mennesker. Det han formidlet er noe av det såreste, beste og viktigste jeg har hørt på lang lang tid. Jeg gråt og lo om en annen. Mannen heter Adrian Lund. Han har diagnosen tourettes. Det er en nevrologisk arvelig tilstand. Det som aller mest kjennetegner tourettes, er såkalte tics. Tics `ene kan være ufrivillige gjentagende bevegelser i armer og ben. Det kan være gjentagende høye lyder. Det kan være alt dette i kombinasjon. Dette er de ticks`ene Adrian har.

Adrian snakket om sin oppvekst med tourettes. Om mobbing. På skolen og på fritid. Mobbingen kom fra både barn og voksne. Når Adrian fortalte om den lille gutten som ble utsatt for dette, pga av en sykdom som gjorde seg gjeldende fra 8 års alderen, kom tårene mine. Det var utrolig sårt å høre ham fortelle dette.

Det som gjorde størst inntrykk og som jeg sitter og tenker på nesten daglig, er hvordan denne unge mannen har klart å snu livet sitt. Til det positive. Han bestemte seg på et tidspunkt å sykle Norge på langs. Alene. Han ville gi opp etter noen hundre kilometer. Med tanke på at hele turen er på litt i underkant av 3000 km, så var det en fristende tanke. Forståelig nok. Men da gjorde Adrian et meget lurt valg. Han bestemte seg for å legge inn delmål. Helt ned på tissepause-stadiet. Fra pause til pause. Fra kaffekopp til kaffekopp. Han bestemte seg kun for å klare de helt små distansene av gangen. Helt til han ankom Lindesnes. Tenk den seieren han følte da han sto på trappene til Lindesnes Fyr. Han hadde syklet Norge på langs. Til tross for hans handicap. Helt alene. Et par år senere meldte han seg på «71 grader Nord». Han ble plukket ut som en av deltagerne. Han var med å kjempe nesten helt til slutt. En fantastisk bragd. Ikke bare med tanke på de fysiske anstrengelsene, men også med tanke på den psykiske eksponeringen han utsatte seg for. Dette er nemlig en mann som har hatt angst for å ta buss, tog og andre kollektiv transporter. Og det er jo ikke noe rart. Med tanke på de bevegelsene og de lydene som denne mannen lager. Tics`ene hans.

Adrian Lund har endret måten å tenke på. Fra å være et «offer» for begrensninger, til å «eie» livet sitt. Med alt det innebærer for ham. Han snakker en del om dette å være ubevisst kompetent (altså tenke negativt) til å bli bevisst kompetent (tenke positivt) til å bli ubevisst kompetent (at man tenker positivt helt automatisk). Unner alle å høre på denne mannen. Adrian Lund, mine damer og herrer! 

Når det gjelder generell tankekraft så er det en annen mann jeg ønsker å trekke fram her i dag, også; nemlig Masaru Emoto. Han var en japansk forsker, som ved hjelp av høyhastighetskamera fotograferte strukturen i vann i frysnings-øyeblikket, og viste dermed hvordan vannets krystaller påvirkes av ulike tanker. Være seg destruktive eller oppbyggende, kjærlige tanker. Han fylte bla flasker med vann, der han skrev forskjellige ord på hver flaske. Ord som er oppbyggende og kjærlige, vises ved de vakreste krystaller. Ord som er negative og destruktive, ser ut som nikotinbildene på sigarettpakkene. Mørke og lite pene. Dette ER så fascinerende å se.

Når man så vet at kroppen vår består av opptil 60% vann, så ser vi jo hvor viktig det er å tenke de riktige tankene.
Dette ble et litt mer informativt innlegg enn det jeg i utgangspunktet tenkte, men jeg føler at dette med tankens kraft er så viktig å få inn under huden, fordi påvirkningen av det vi tenker er enorm.
Tankene våre i dag, skaper dagen i morgen. Tenk over dette!

All mulig tenkelig kjærlighet til hver og en av dere!

Klem fra Janka

970total visits,4visits today